Vælg en side

Enhver der arbejder med online markedsføring arbejder både med SEO og med de sociale medier. Begge dele er gode redskaber til at blive set af flere og nye brugere. Husker du at indarbejde SEO i dit arbejde med de sociale medier?

Det er ingen hemmelighed, at det handler om at være der, hvor brugerne også er – og det er de i høj grad på de sociale medier. Derudover søger de også efter mange informationer og svar på Google. Dette viser blot, at både SEO og de sociale medier er vigtige emner for din virksomhed.

Linkbuilding

Den mest iøjefaldende sammenhæng mellem SEO og de sociale medier er linkbuilding. Du eller dine kunder kan dele et link til din side på et eller flere af de sociale medier. Dette kan være med til at føre mere trafik over på din hjemmeside.

Linkbuilding handler netop om at få andre, troværdige og relevante hjemmesider til at linke til din side. På den måde kan et link ses som en anbefaling af din side. Links fra andre sider – inklusive de sociale medier – er derfor med til at forbedre din placering i søgeresultaterne.

Selvom de sociale medier alle er sider med høj autoritet, så vægter et link herfra dog endnu ikke lige så meget i Googles søgealgoritme som et link fra en anden side med høj autoritet. Det er dog lettere at få flere forskellige brugere her til at dele dit link – såfremt du har lavet godt indhold, der er målrettet til brugerne.

Søgemaskinerne viser desuden også links til de sociale medier. Dette ses primært, når der søges på eksempelvis en virksomhed, da vil virksomhedens Facebookside også blive vist i søgeresultaterne.

Vis hvor du er

De sociale medier giver også rig mulighed for, at du kan vise, hvor din virksomhed ligger. Indtast adresse, telefonnumre, branche eller kategori, hvis muligt. Det bidrager alt sammen til, at brugerne kan finde din virksomhed. Når brugerne kan finde din virksomhed, opstår muligheden for at de kan anmelde virksomhedens service, produkter m.m.

Anmeldelser er vigtige for din SEO, da Google prioriterer virksomheder, der har en høj rangering. Ud over at Google prioriterer din hjemmeside højere i søgeresultaterne, så vil brugerne også automatisk have større tillid til din virksomhed.

Når du fortæller brugerne, hvor du er, får de også muligheden for at fortælle deres netværk, hvor de er, når de besøger dig. Her menes selvfølgelig ”Tjek ind”-funktionen. På den måde øges din synlighed også – og dermed særligt din lokale SEO.

Husk at brug dine søgeord

Lige som når du arbejder med SEO, er det vigtigt, at du bruger dine søgeord på de sociale medier. Her gælder de samme regler for brugen, som der gør i forbindelse med SEO: spam ikke dine tekster med søgeordene.

Du kan bruge dine søgeord, når du udfylder virksomhedsbeskrivelse eller andre grundlæggende oplysninger på din side. Derudover kan du med fordel også bruge dine søgeord, når du deler et link på dine sociale medier. I stedet for kun at dele linket, er det en god idé også at skrive en lille introtekst til linket, så brugerne ved, hvad indholdet bag linket handler om. Dette kan skabe en større klikrate også, da det (måske) vil vække brugernes nysgerrighed.