Vælg en side

Når du har lavet en ny hjemmeside – eller måske bare opdateret din eksisterende hjemmeside, vil du gerne have trafik på siden også, ellers er den ikke meget værd. Det kan være svært at få trafik på sin hjemmeside, særligt hvis den er helt ny.

Der findes mange forskellige måder at få trafik på sin hjemmeside. Men før du går i gang, skal du vide, at det i bund og grund handler om, at lave indhold, som brugerne gider at læse eller se. Uden interessant indhold kan du være helt sikker på, at brugerne ikke finder tilbage til din hjemmeside.

Når du vil geare din hjemmeside til markedsføring handler det derfor om:

  1. Indhold (content marketing)
  2. Søgemaskineoptimering (SEO)
  3. Brugervenlighed

Indhold

Dit indhold er det, du vil markedsføre. Derfor er dette grundstenen for din hjemmeside. Spørg dig selv: Hvad er det jeg vil med min hjemmeside? Hvad er det jeg vil have mine besøgende til? Hvordan får jeg dem til det? Hvad er vigtigst og mest interessant for mine besøgende?

Disse spørgsmål hjælper dig til at finde ud af hvilke emner, du skal skrive om. Det er altafgørende, at du skriver indhold, der er målrettet til din målgruppe. Hvis de besøgende ikke føler, at indholdet er interessant for dem, forlader de siden igen.

Dit indhold er en del af content marketing. Har du en god historie at fortælle, så skal du gøre det. Er dit indhold spændende, sjov eller på anden måde interessant for dine besøgene, er der større sandsynlighed for, at de også vil dele dit indhold. Med andre ord kan du få brugerne til (bevidst eller ubevidst) at markedsføre dig.

Søgemaskineoptimering

Content marketing er en del af din søgemaskineoptimering (SEO). SEO handler om at optimere din hjemmeside, så den bliver fundet i Googles søgeresultater. Dette gør man blandt andet ved at skabe indhold af høj kvalitet, som besvarer brugernes spørgsmål.

Når du arbejder med SEO er det vigtigt, at du ved, hvilke søgeord du gerne vil findes på – og endnu vigtigere: hvilke søgeord brugerne søger efter. Når du kender disse ord, er det vigtigt, at du bruger dem, når du skriver dit indhold.

SEO består også af en række tekniske faktorer, blandt andet om din hjemmeside er mobilvenlig (i tilfælde af brugerne søger fra deres mobil), indlæsningshastigheden samt læsevenligheden. Dette leder videre til næste punkt.

Brugervenlighed

De tekniske SEO-faktorer, som nævnt før, har alle en indvirkning på brugervenligheden. Brugerne forventer i dag, at en hjemmeside bliver indlæst på få sekunder. Er dette ikke tilfældet, mister brugerne tålmodigheden og klikker sig ind på en anden side.

Din hjemmeside skal være læsevenlig og let at navigere rundt på. Kan brugerne ikke læse, hvad der står, så vil de også miste interessen for siden. De vil også forlade siden, hvis de ikke kan finde det, de søger. Derfor er det vigtigt at hjælpe brugeren videre med en overskuelig menustruktur, interne links m.m.

Er det markedsføring?

De tre punkter kan være svært at se som markedsføring, men det er det, der ligger til grund for dit arbejde med søgemaskineoptimering. Søgemaskineoptimering er vigtigt for at tiltrække nye besøgende til din hjemmeside. Hvis du ikke findes i Googles søgeresultater, hvordan vil du så blive fundet af brugere, der ikke kender din hjemmeside på forhånd?

Betalte annoncer

Annoncer er en åbenlys måde at markedsføre sig selv på. I dag bruger langt de fleste virksomheder penge på annoncer på Google (Adwords) og Facebook. Annoncerne er simple at sætte op, og det er muligt at målrettet dem efter en bestemt målgruppe.

Inden du går i gang med at markedsføre dig via betalte annoncer er det vigtigt, at du overvejer, hvilken side dine annoncer skal linke til. Det er vigtigt, at brugerne lander på en side, der handler om det samme, som annoncen handlede om. Derfor kan det være nødvendigt at oprette nye landingssider til dette formål.

Når du udarbejder dine landingssider, bør du indtænke content marketing, SEO og brugervenlighed. Det er vigtigt, at brugerne får information om emnet, lige som det er vigtigt, at brugerne bliver hjulpet videre til enten en mere relevant side eller til en konvertering.

Uden en god hjemmeside bestående af godt og relevant indhold, som samtidig hjælper brugerne med at navigere videre, er det svært at lave god online markedsføring.