Vælg en side

Selvom brugerne fortsat bakker op om Instragram, og den danske ungdom generelt er rigtig flittig til at bruge også dette sociale medie, ser det straks anderledes ud med de danske virksomheder. Her er det nemlig kun få brancher samt enkelte store virksomheder, der bruger Instagram som en del af deres social media strategy. Hvis du og din virksomhed er blandt dem, der ikke har taget mediet til sig endnu, men som overvejer det, er denne artikel lige noget for jer.

Kom godt fra start med Instagram

Inden din virksomhed kommer for godt i gang med at knipse billeder og hashtagge på Instagram, er det vigtigt, at I får gjort jer nogle grundlæggende tanker om jeres indsats. Det er åbenlyst, at det drejer sig om at skabe mersalg og øget omsætning, men der er flere ting end, der skal afklares:

 • Hvem er jeres målgruppe?
 • Hvordan bruger jeres målgruppe Instagram?
 • Hvem skal have ansvaret for jeres Instagram-profil?
 • Hvordan skal jeres kommunikationsstil være?
 • Hvor ofte er der tid til at poste billeder?
 • Hvilke budskaber vil I gerne vise?

Disse spørgsmål er det nødvendigt, at I har svaret på for jer selv. De kan nemlig være med til at give jer noget mere indsigt i jeres egne muligheder for at få succes på Instagram.

Sådan skal I gøre

Det, der følger, er naturligvis det store spørgsmål: Men hvordan gør vi så? Og det er netop det, der essentielt bliver besvaret i denne artikel: Hvad skal man gøre, og hvad skal man ikke gøre!

For at få succes på Instagram skal I:

 • Tag gode billeder. Det er vigtigt, at man passer ind på Instagram. Og det, som brugerne blandt andet abonnerer på, er gode billeder, der er lækre for øjnene. Det er ikke rystede billeder tager med mobilen – og hvis man som virksomhed gerne vil følges af sin målgruppe, skal man regne med at blive pillet af listen igen, hvis ens billeder ødelægger glansen på brugernes individuelle væg.
 • Brug tid på at finde de rigtige hashtags: I får intet ud af jeres markedsføring på Instagram uden at bruge de rigtige hashtags – og uden at bruge dem rigtigt! Undersøg, hvilke hashtags, der trender, og hvilke jeres konkurrenter bruger. Det er sådan, I bliver set!
 • Svar altid på kommentarer: Selvom Facebook skal forestille at være det personlige medie, hvor folk kun er venner med deres rigtige venner, er Instagram faktisk mere intimt. Det betyder, at brugerne er mere tilbøjelige til at kommentere virksomheders opslag – og de kommentarer skal I selvfølgelig svare på! Det kunne jo være en potentiel kunde.
 • Følg jeres følgere: Det giver en større følelse af samhørighed og troskab mellem en privatperson og en virksomhed, hvis virksomheden følger dem tilbage. Så føler de sig set og bliver på sigt gode og loyale kunder, hvis de konverterer.

Følg ovenstående råd og få succes med jeres markedsføring! Kig også med på den næste liste og bliv klogere på nogle af de ting, I ikke skal gøre, hvis I ikke vil ødelægge jeres succes!

Det skal I ikke gøre

Ligesom der er nogle dos på Instagram, er der også nogle donts. Dem får du nedenfor:

I skal ikke:

 • Dele hashtags op: Det er set mange gange, og det ér altså forkert. Et hashtag giver kun mening, hvis hele ordet/ sætningen/ navnet er taget med. Vil I gerne tagge en bestemt kunstner, som er en kreative sjæl bag et kunstværk, I har hængende på væggen, så hedder det #PoulAnkerBech og ikke #Poul #Anker #Bech, ligesom det hedder #glædeligjul og ikke #glædelig #jul.
 • Spamme med billeder: På Instagram handler det, som så mange andre ting i livet, ikke om kvantitet, men om kvalitet. Nøjes med at poste billeder, når I har noget at vise, og lad være med at lægge to billeder af de samme op, fordi I ikke kunne blive enige om, hvilket billede var bedst. I skal selvfølgelig heller ikke poste for lidt, for så glemmer brugerne jer fra billede til billede.
 • Bruge funktionen til at dele billedet videre på Facebook automatisk. Hashtags fungerer ikke på Facebook, og formatet på billederne skal være et andet. Det kvadratiske billede ser for Instagram-agtigt ud, og det virker altså dovent på brugerne. Lav separat indhold til forskellige kilder. Brugerne skal også have en grund til at følge jer flere steder, og den er ikke at se det samme billede to eller tre gange!