Vælg en side

Content marketing er et af de mest diskuterede begreber inden for online markedsføring – og så alligevel. De fleste er nok enige om, at markedsføring gennem godt indhold, er vejen frem. Det er bare ikke alle, der er enige om, hvad godt indhold er. Det vil vi prøve at belyse her, hvor vi har fokus på blogindlæg.

Hvad er blogindlæg, og hvorfor er de gode?

Blogindlæg er blot en gren af content marketing. Markedsføring med godt indhold kan nemlig også være med videoer, billeder, guides og meget andet. Fælles for det indhold, man skaber, er, at det er gratis at tilgå. Det vil sige, at ens potentielle kunder og alle andre har mulighed for at få værdi gratis.

Hvis ens content kostede penge, ville der ikke være tale om markedsføring, men blot et produkt eller en ydelse. En populær form for content er det gode, gamle blogindlæg. Det er nemt at gå til for alle, og det kræver ikke ret mange ressourcer eller særlige kompetencer at kunne lave et godt blogindlæg.

Fordi blogindlæg er så nemme at gå til, er de brugt af mange. Både virksomheder og enkeltpersoner bruger blogs – og de har da også mere end én funktion. For virksomheden er der især to aspekter, der gør sig gældende: SEO og markedsføring. Det kigger vi lige nærmere på.

Blogindlæggets to facetter: SEO og markedsføring

Når blogindlæg er gode for SEO’en, skyldes det et par forskellige faktorer: For det første lægger Google vægt på, at en hjemmeside bliver opdateret. Laver du gode blogindlæg to gange om ugen, fortæller det robotterne, at her er noget indhold, der skal indekseres – og så kommer de oftere fordi.

For det andet er blogindlæggene, hvis de rent indholdsmæssigt lægger sig op ad relevante emner, så de indeholder relaterede søgeord, også med til at støtte Google i sit indtryk af, at kan brugerne finde viden om jeres specifikke emne. Blogindlæg giver altså bedre placeringer i Google – for hele sitet!

Dertil kommer den markedsføringsmæssige værdi. Formår I at lave gode blogindlæg, hvor I tør give noget af jer selv, så brugerne bliver klogere eller bare underholdt, så husker de jer for det. En virksomhed, der har en fed blog, kan samle et helt community om sin blog – og det giver da god mening!

Hvordan ser det gode blogindlæg ud?

Kig engang ned over dette blogindlæg. Hvad ser du? – Forhåbentlig lægger du mærke til, at du sidder med et blogindlæg, der er bygget pænt op. Der er tre linjer per afsnit og tre afsnit per underoverskrift. Gode overskrifter hjælper brugerne med at danne sig et overblik over indholdet, som er overskueligt at læse.

Det er én måde at gøre det på. I dag kommer flere og flere besøgende imidlertid fra mobilen, og så er oplevelsen en ganske anden. Her kan teksten godt komme til at virke lidt lang og tung. Hvis jeres brugere hovedsageligt besøger jer fra deres smartphone (tjek i Analytics), så skal I bruge noget andet.

Det, man kan gøre, hvis man skriver til et publikum, der i høj grad læser med fra telefonen, er, at bruge white space. Det såkaldte whitespace er noget, der øger overskueligheden af et blogindlæg. Brug opremsninger og kortere afsnit – og test så, hvad der virker bedst. Hvordan ser jeres bounce rate ud?

Det skal det gode blogindlæg indeholde

Hvis du for alvor skal have succes med dit blogindlæg, skal du naturligvis have noget på hjerte eller noget at dele ud af. Hvis dine blogindlæg alligevel blive halvhjertede, kan du lige så godt lade være. Det er spild af tid at lave noget, der ikke er helt godt (også selvom det ikke er helt dårligt).

Så find din kreative side frem – eller spørg dine kolleger/ medarbejdere. Mon ikke en af dem har en eller anden brandgod idé, der bare venter på at blive til jeres første, andet eller tredje blogindlæg. Det er desuden en god idé at veksle mellem personlige nyheder og faglige opdateringer.

Inden I kommer for godt i gang med blogging, er det naturligvis en god idé at overveje flere ting: Hvem skal stå for det? Hvordan skal det grafiske layout være? Og ikke mindst: Hvad er vores kommunikative strategi? Skal sproget være alvorligt, eller skal det være legende og spøgefuldt?

Hvis det virker uoverskueligt, findes der gode muligheder for at få hjælp. Hos landets konsulentfirmaer kan man købe sig til både vejledning til at komme i gang og skribentkraft, hvis det er det, man står og mangler. Find gerne et ordentligt online marketing bureau, som har styr på sit kram.