Vælg en side

Den er vigtigt at lave en god SEO titel

SEO titler er de overskrifter, der vises i søgemaskinernes resultater. Det er afgørende for antallet af besøgende på siden, at man kan trække besøgende ind fra søgemaskinerne, og det er netop derfor, at SEO titlen er så vigtig, som den er.

SEO titlen er en vigtig del af sidens søgemaskineoptimering. For at opnå en bedre placering i søgeresultaterne er det derfor vigtigt, at SEO titlen er søgemaskineoptimeret, og indeholder de rette ord.

Søgeordet skal indgå

Overskriften skal matche indholdetNår man snakker søgemaskineoptimering, snakker man også søgeord. Søgeordene er de ord, som man gerne vil findes på, når potentielle kunder søger på søgemaskinerne.

Alle sider på en hjemmeside skal have en SEO titel, og det er vigtigt at sidetitlen indeholder den enkelte sides vigtigste søgeord.

Inden man går i gang med at udarbejde SEO titler til sin side, er det derfor vigtigt, at man foretager en søgeordsanalyse eller som minimum definerer sidernes vigtigste søgeord.

I den mest optimale SEO titel optræder det primære søgeord først og kun en gang, og er efterfulgt af ord, der kombineret beskriver indholdet på en fængende måde.

SEO titlens længde

Det er dog ikke kun søgeordets tilstedeværelse, der er afgørende for SEO titlen. Længden på SEO titlen har nemlig, i søgemaskiner som Googles øjne, også en del at sige.

Hvis SEO titlen er for kort, vil Google gøre et ihærdigt forsøg på at fyldestgøre den. Hvis man derimod laver den for lang, vil Google beskære den, og på den måde bliver SEO titlen i søgemaskineresultaternemisvisende og kan give nogle uheldige sammenfald af ordene i titlen.

SEO titlen må maksimalt fylde 512 pixel, da det er det Google kan vise. Google måler altså bredden af SEO titlen og ikke antal bogstaver. Smalle bogstaver som ’i’ og ’l’ har altså mindre betydning i forhold til de mere brede bogstaver som ’m’ og ’w’. Store bogstaver fylder des
uden også mere end små bogstaver, og det kan derfor være en god idé at benytte små bogstaver i sin SEO titel.

En god tommelfingerregel er at SEO titlen ikke må være under 30 tegn, og heller ej overstige 55 tegn.

Afspejl virkeligheden

Afspejl virkeligheden i din SEO-titelDet er vigtigt, at SEO titlen er kommunikativ og unik for den enkelte side. Den skal beskrive det indhold, som den enkelte side består af, da det forbedrer brugeroplevelsen. Hvis potentielle kunder klikker ind på siden fordi SEO titlen beskriver det indhold, der gerne vil finde frem til, men føler sig snydt fordi SEO titlen ikke afspejler sidens indhold, vil de føle sig snydt og hurtigt klikke ud igen.

Dette giver en større bounce rate, som er et begreb, der siger noget om de besøgendes tendens til at forlade siden uden at have besøgt andre sider på webstedet. Bounce raten bliver registreret af Google, og har en negativ effekt på en sides placering i søgeresultaterne.

Det er dog ikke kun sidens Bounce Rate, som Google benytter, når de skal finde ud af om en SEO titel er relevant for sidens indhold. De benytter nemlig også søgeordet, og derfor er det vigtigt, at søgeordet der optræder i SEO titlen også optræder i tekstens indhold og eventuelt i nogle af sidens overskrifter.

Google fokuserer meget på brugeroplevelsen, når de indekserer sider i deres organiske søgeresultater. Det er derfor vigtigt hele tiden at have brugervenligheden i hovedet, når man udarbejder både indhold og SEO titel. En relevant og brugervenlig SEO titel vil altid klare sig bedre i søgeresultaterne end en usammenhængende titel, der ikke indeholder søgeordet, er for lang eller for kort og ikke afspejler indholdet på siden.